måndag 7 oktober 2019

Julen börjar i oktober...

... Iallafall på "det gamle apotek" i Köpenhamn!
Jag har haft en fantastisk helg i Danmarks huvudstad tillsammans med min mamma. Vädret var sådär perfekt oktoberkallt men soligt. Vi har hunnit med massor - shopping, lite drinkar, god mat och såklart en del turistande. Mycket mysigt! Det enda vi tyvärr inte fick uppleva var ett halloweendekorerat Tivoli. Vi såg lite av dekorationerna utifrån, men parken var stängd fram till nästa helg, och det var ju såklart ganska synd. Men vi hade det bra ändå!

När vi gick längs ströget fann vi julen, kan man säga! Butikskedjan "Det gamle apotek" hade slagit upp dörrarna till inte mindre än tre juldekorerade butiker! Vi besökte bara två, men vi fick garanterat en alldeles lagom (det vill säga helt extrem) dos av jul. Allt i hela butiken hade jultema och i högtalarna spelade de julmusik.
Både jag och min mamma, som också är en julälskare av rang, blev helt lyriska där inne bland dekorationstomtar, glitter och julgranar!


Såhär såg det ut precis när man kom in, och som synes var verkligen hela lokalen såhär överdådigt juldekorerad! Det fanns så oerhört mycket att titta på och såklart gick jag och mamma igenom vartenda hörn av butiken väldigt noggrant.


Det var verkligen en blandning mellan klassisk jul och lite mer modernt, och även om jag hemma lutar åt en mer klassisk, eller iallafall traditionell julpyntsstil så kan jag verkligen njuta även av det moderna och tycker det är fint. Jag skulle dock inte köpa något modernt julpynt själv tror jag, dels eftersom jag har svårt att motivera för mig själv ur miljösynpunkt varför jag ska köpa en massa nytt pynt när jag redan har en hel del? Och dessutom känns det ju lite dumt att köpa hem en massa pynt som är modernt just nu men kanske inte om tre år, och vad gör jag då? Ska jag köpa helt nytt pynt då?


Trots detta resonemang hittade jag faktiskt en hel del saker som jag verkligen tyckte om. De här juliga djurhuvudena tyckte jag var helt otroligt gulliga och roliga! Och om jag hade haft barn hade jag definitivt kunnat se dem hängande på väggen i ett barnsovrum. De känns lite sådär lekfulla och busiga. Ville nästan köpa dem inför framtida barn men det kändes även det lite svårmotiverat.


De här muggarna däremot var jag oerhört sugen på att köpa! Driving home for christmas är ju en av de bästa jullåtarna, och jag tycker motivet är så gulligt. Men själva modellen på muggen var nog det som fick mig att inte köpa dem. Har liknande muggar hemma som vanliga kaffekoppar när vi får gäster, och jag gillar inte att dricka ur dem särskilt mycket, tyvärr. 


I den här hörnan var det pingvinerna jag föll för, av precis samma anledning som de roliga djurhuvudena. Så lekfulla och charmiga och jag kan ändå se att de skulle kunna vara en sån klassisk julprydnad man sätter fram varje år i ett barnrum.


Den här delen av butiken var ju också rått magisk. Flera hyllmeter fulla av fantastiskt vackra julgranskulor i olika färger! Jag har ju funderat en del kring ifall vi ska ha någon julgran i år, och nog kommit fram till hur den i så fall ska bli. Vi har ju faktiskt inte hunnit skaffa oss något eget julgranspynt än, jag och min sambo, eftersom vi aldrig direkt har haft någon egen julgran. Vi får se om det blir någon i år, men i så fall vill jag gärna att den ska kännas klassiskt julig, men ändå rolig och absolut inte för stram och designig.

Konstigt nog kom jag ut ifrån butiken utan att ha köpt någonting. Jag hittade väldigt mycket som jag nog hade kunnat tänka mig att köpa, men jag har hamnat lite i någon slags känsla där shopping ofta ger lite dålig eftersmak. Kanske är det Greta-effekten?
Det var dock inte enbart därför jag inte handlade någonting, utan också för att jag kände att det mesta jag hade velat handla skulle vara så jobbigt att få med sig hem på tåget sen.
Min mamma handlade däremot två jättefina granar att dekorera köksbänken med, de kommer bli jättefina hemma hos mina föräldrar och kanske tar jag en bild när jag besöker dem i december!

Det var min helg!

2 kommentarer:

  1. Oj så mycket fint och julmysigt! Vilken alldeles underbar butik.Föredrar också den klassiska julen. Jag skulle kunnat stanna där i timmar, hehe! Snacka om en hel kavalkad av julkulor! Ni ser ut att ha haft det supermysigt.

    SvaraRadera
  2. Vilken otroligt mysig affär!!! Rena himmelriket för oss julälskare:)))

    SvaraRadera